2022-03-20 12:55:29• hírek • Bede Emőke

Nyolc ukrán férfi érkezett Szatmár megyébe a zöldhatáron át

Március 19-én, 23 óra körül a nagytarnai határrendészek alig 500 méterről a román-ukrán határtól, Nagytarna irányában négy férfira lettek figyelmesek. Mint kiderült, a 23 és 38 év közötti ukrán állampolgárok a zöldhatáron át érkeztek Szatmár megyébe. Nem ők voltak azonban az egyetlenek, akik a hét utolsó napjaiban érkeztek megyénkbe.

Egy nappal korábban, március 18-én 18 óra körül ugyancsak Nagytarna közelében egy 34 éves, ukrán állampolgárságú férfit állítottak meg, 20 órakor pedig Komorzán közelében szúrtak ki két ukrán férfit. Egyikük 35, a másik 37 éves. Alig 2 órával később a szatmári határrendészek Szatmárnémeti területén bukkantak egy 20 éves fiúra, aki úgyszintén bevallotta, a zöldhatáron át érkezett Romániába.


Mind a három személy kérelmezte a menekültstátust, így a határrendészet el is indította a szükséges procedúrát.


Az Ukrajna elleni orosz katonai agresszió kezdetétől 4180 ukrán állampolgár fordult menedékkérelemmel a román hatóságokhoz, közülük 57-en az utóbbi 24 órában - közölte szombaton a belügyminisztérium. A bevándorlási főfelügyelőség menekültszállásainak telítettsége jelenleg 89,2 százalékos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: